Amsterdam

Amsterdamse vos maakt Myléne (27) 'instafamous' met ontelbare reacties

16 december 2018, 16.24 uur

Instagram / Myléne Sopacua
Instagram / Myléne Sopacua

AMSTERDAM - 1.8 miljoen likes, tienduizend reacties en zevenduizend nieuwe volgers: dat levert Mylène een kiekje van een Amsterdamse vos op. "Ik heb de notificaties maar uitgezet voor iets meer rust."

Ze is er nog overdonderd van. Als een foto van de 27-jarige Mylène Sopacua verschijnt op het officiële Instagram-account heeft ze er binnen een paar dagen duizenden volgers bij. 

En dat terwijl ze de foto niet voor het eerst plaatst: "Ik heb de foto al twee jaar geleden gemaakt. Ik ging met een kennis naar het Amsterdamse Waterleidingduinen bos om vossen te fotograferen. Opeens verschijnt er een vos die zich voor mijn neus uitrekt. Toen dacht ik 'nu moet ik klikken'. Ik plaatste hem een paar dagen geleden nog een keer en kreeg ineens bericht van Instagram."

Foto van de dag
"Een jongen die voor Instagram werkt nam contact met op. Hij vroeg of ik een vragenlijst wilde invullen, omdat ze de foto misschien op hun eigen account wilden plaatsen. Daarna hoorde ik niks meer. Hij had er al bijgezegd dat het nooit helemaal zeker is of ze de foto zouden plaatsen."

Lees ook: Heerhugowaardse wint grote prijs met bijzondere foto van padden die "tv kijken"

En toen de foto toch geplaatst werd, kon Mylène er amper nog omheen: "Woensdagochtend keek ik op mijn telefoon en zag ineens allemaal berichtjes. Ik had er ineens een paar duizend volgers bij en de notificaties bleven maar komen. Ik heb ze maar uitgezet voor iets meer iets meer rust", vertelt ze. 

Zorro 
Als kers op de taart heeft ook nog de wereldberoemde Antonio Banderas, bekend als Zorro, de foto gedeeld: "Dezelfde middag zag ik het. Eerst dacht ik 'het zal wel een fanpage van hem zijn', maar toen ik alle selfies op zijn pagina zag begon het kwartje te vallen: Antonio Banderas heeft gewoon mijn foto gedeeld."

Smaakt naar meer
De nieuw verworven 'instafamous'-status smaakt volgens Myléne zeker naar meer: "Je raakt snel aan de aandacht gewend. Als een foto dan ineens veel minder likes krijgt is dat toch ineens jammer. Echt sponsordeals heb ik er niet aan overgehouden, maar het staat wel heel goed als ik bijvoorbeeld een samenwerking wil met iemand."

Inmiddels lijkt de foto de meeste likes wel gehad te hebben. Mylène blijft er nuchter onder: "Het is nu een beetje klaar. Ze plaatsen elke dag nieuwe foto's dus dat hoort erbij."

Benieuwd naar meer foto's van Myléne? Bekijk hier haar Instagram

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!