Ga naar Content
Haarlemmermeer

Mist op Schiphol zorgt voor uitwijkende vluchten en vertragingen

16 december 2018, 11.54 uur · Aangepast 16 december 2018, 14.10 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

Niet de sneeuw, maar hardnekkige mist boven Schiphol zorgt er vanochtend voor dat meerdere vluchten zijn uitgeweken naar andere luchthavens. Een woordvoerder van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) laat NH Nieuws weten dat de mist op zestig meter boven de landingsbanen hangt.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Vanwege het slechte zicht kunnen de luchtverkeersleiders maximaal 34 aankomende vluchten afhandelen in plaats van de gebruikelijke 65 per uur. Daardoor komen veel vliegtuigen in wachtpatronen terecht waar ze rondjes moeten vliegen tot er weer ruimte is om te landen. Sommige maatschappijen kiezen er dan voor om dat wachtpatroon te verlaten en naar een uitwijkluchthaven te gaan, omdat de wachttijd te veel oploopt.

Lees ook: Schiphol waarschuwt voor mogelijke vertraging door sneeuwval

Schiphol waarschuwde reizigers vanochtend om rekening te houden met vertragingen door sneeuwval. De sneeuwschuivers van de luchthaven werden vannacht al op pad gestuurd om de banen sneeuwvrij te maken. Uiteindelijk blijkt het slechte zicht van vandaag vooral de boosdoener te zijn van de vertragingen en uitwijkende vluchten.

Hele dag mist
Voor vertrekkend verkeer zijn er volgens de woordvoerder door het slechte zicht geen beperkingen. Maar passagiers die op een vliegtuig wachten dat nog onderweg naar Schiphol is, hebben vanzelfsprekend ook een langere wachttijd waar ze rekening mee moeten houden. LVNL verwacht dat de mist nog de hele dag aanhoudt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!