Noord-Holland

Sneeuw zorgt voor problemen op de weg in de provincie

16 december 2018, 08.11 uur · Aangepast 16 december 2018, 10.37 uur

GLOCALmedia
GLOCALmedia

NOORD-HOLLAND - De sneeuwbui van vannacht heeft op meerdere plekken in de provincie voor problemen gezorgd op de weg. Zo belandde in Breezand een auto in de sloot nadat deze van het gladde wegdek was gegleden.

Het ongeluk gebeurde rond 02.30 uur vannacht op de Balgweg in Breezand, ten tijde van de sneeuwbui. De inzittenden waren in eerste instantie spoorloos, maar meldden zich later alsnog bij de politie.

De hulpdiensten troffen een lege auto aan, waarvan de kofferbak openstond. Er werd daarom gevreesd dat de inzittenden in de sloot terecht waren gekomen, maar dit bleek niet het geval.

De inzittenden waren ongedeerd uit het voertuig gekomen en meldden zich drie kwartier later bij de politie. Ze zijn door de politie meegenomen voor verhoor.

IJmuiden
Op de Kennemerlaan in IJmuiden botsten vannacht twee auto's op elkaar als gevolg van de gladheid. Eén van de twee auto's slipte weg bij het optrekken en kwam op de verkeerde weghelft terecht, met de botsing tot gevolg. Twee inzittenden raakten gewond.

Waarschuwing
Meerdere politiekorpsen in de regio waarschuwen via sociale media voor de gladheid op de weg. 'Verminder snelheid en vergroot de afstand tot je voorligger' is het advies.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!