Gooi

Burgemeester Huizen kreeg ooit klap op werkkamer: "Dat is schrikken"

15 december 2018, 11.00 uur · Foto: Joost Lammers / NH Nieuws

Whatsapp

Twee derde van de Noord-Hollandse burgemeesters weet hoe het is om bedreigd te worden, zo blijkt uit onderzoek van NH Nieuws. Ook burgemeester van Huizen Sicko Heldoorn heeft er ervaringen mee.

Heldoorn maakte het in een vorige functie mee dat hij op zijn werkkamer werd aangevallen door een verward persoon, die het gemeentehuis was binnengekomen. Hij wil het vooral niet vergelijken met de situatie van zijn collega Jos Wienen in Haarlem, maar zegt wel: "Je schrikt er even heel erg van."

Lees ook: Noord-Hollandse burgemeesters veelvuldig bedreigd

De tijden zijn veranderd, denkt hij. "Je komt niet zo maar een gemeentehuis meer binnen." Toch vindt hij dat hij er zelf nog te weinig op beducht is. "Misschien moet ik wat voorzichtiger zijn. Ik hou er nog geen rekening mee": 

Tekst gaat door onder video

Burgemeester van Huizen werd ooit geslagen op zijn werkkamer - Joost Lammers / NH NieuwsHeldoorn is er voorstander van dat de burgemeester een sterke regierol moet hebben bij de aanpak van criminaliteit. "Alleen de politie en de officier van justitie redden het niet meer." Ook het feit dat hij tegenwoordig een huisverbod kan opleggen, vindt hij belangrijk: 

Burgemeester Huizen is voor de sterke rol van de burgemeester - Joost Lammers / NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp