Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Honderd jaar Nederlandse radio gevierd in honderd uur durende RadioReeks

14 december 2018, 15.38 uur · Aangepast 14 december 2018, 17.13 uur · Foto: NH Radio

De Nederlandse radio is volgend jaar haar honderd jaar oud! NH Radio viert het ivoren jubileum met muziek en verhalen in een 100 uur durende RadioReeks.

Op 6 november 1919 verzorgde wetenschapper Hans Idzerda vanuit een studio in en Haag de eerste radio-uitzending van Nederland. 'Radio Soirée Musicale' was daarmee ook de eerste commerciële omroepuitzending ter wereld. De grenadiersmars 'Turf in je ransel' was het eerste liedje dat de Nederlandse ether in werd geslingerd.

Tekst gaat door onder de video.

Radiogeschiedenis 
Dit jubileum wordt door Harm Edens en Arjan Snijders, radioliefhebbers en presentatoren van NH Radio, geëerd in een minstens 100-uur beslaande RadioReeks. Edens en Snijder duiken op niet chronologische wijze door 100 jaar radiogeschiedenis. Van zeezender Veronica tot Het Geluid van Q-music, van de Bonte Dinsdagavondtrein op Hilversum 1 tot Serious Request op 3FM, van Herman Stok tot Edwin Evers, van vooroorlogse verzuilingsprogramma's tot formatradio op commerciële hitzenders.

Podcast en radio
De RadioReeks is als een podcast serie, (met veel extra's, meer fragmenten en langere verhalen) hier te vinden. Daarnaast is de serie volgend jaar iedere zondag tussen 14.00 en 15.00 uur te beluisteren op NH Radio.
 
Wie niet wil wachten op het nieuwe jaar: Aflevering 0 is al te downloaden 
 
💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!