Zaanstreek-Waterland

Raadslid Nicole Moinat uit Purmerendse PVV-fractie gezet

14 december 2018, 14.23 uur · Aangepast 15 december 2018, 07.36 uur · Foto: NH Nieuws

Whatsapp

PVV-raadslid Nicole Moinat is per direct uit de fractie van de Purmerendse afdeling gezet, zo is vandaag te lezen in een brief die fractievoorzitter Shirley Soenjoto heeft verstuurd.

Er is 'een ernstig gebrek aan vertrouwen in Moinat', zo is er te lezen. En dat is precies wat Soenjoto wel noodzakelijk acht om strijdvaardig te kunnen functioneren: "We willen politiek bedrijven. Daar is een hechte fractie voor nodig. Een fractie die op één lijn zit."

Struikelblok lijkt de houding ten opzichte van moslims in Nederland te zijn: "We willen met alle mensen in gesprek blijven. En ja, dit kan bijvoorbeeld ook een gesprek met een imam zijn. Radicale islamieten en potentiële terroristen moeten opgepakt worden en het land worden uitgezet. Mensen van goede wil zijn gesprekspartner", valt er te lezen in een verklaring. 

Andere koers
"Ook de gematigde islamitische gemeenschap die wel goed geïntegreerd is, ondervindt last van deze radicalen. Wellicht kunnen we samen tot een oplossing komen. Niet polariseren, maar een dialoog aangaan", iets waar volgens de verklaring Moinat zich niet in kan vinden: "Onze koers is helaas niet de koers die mevrouw Moinat voor ogen heeft."

Nicole Moinat wilde tegenover NH Nieuws niet reageren op het feit dat ze uit de fractie is gezet. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp