Amsterdam

Burgemeester Ouder-Amstel deed dit jaar al meerdere keren aangifte van belediging

14 december 2018, 12.00 uur · Aangepast 14 december 2018, 13.06 uur · Foto: Joost Lammers / NH Nieuws

Whatsapp

Burgemeester Joyce Langenacker van Ouder-Amstel deed dit jaar een aantal keer aangifte wegens zware beledigingen aan haar adres. Ook zij herkent het beeld dat burgemeesters regelmatig te maken krijgen met bedreigingen, zoals dat naar voren komt uit onderzoek van NH Nieuws onder 35 burgemeesters.

Joyce Langenacker praat er normaal gesproken niet over, maar voor de gelegenheid vertelt ze openhartig over haar ervaringen met bedreigingen. Zowel als wethouder van Haarlem als in de functie van burgemeester van Ouder-Amstel heeft ze daarmee te maken gehad en dat kwam soms zelfs zeer dichtbij: 

Tekst gaat verder onder video

Burgemeester van Ouder-Amstel werd als wethouder van Haarlem bedreigd - NH NieuwsZorgelijk
De situaties die Langenacker heeft meegemaakt, staan in geen verhouding tot wat haar collega Jos Wienen in Haarlem op dit moment moet doorstaan. Ze vindt het 'zeer zorgelijk':

Tekst gaat verder onder video

Burgemeester Ouder-Amstel over de bedreiging van Jos Wienen - Joost Lammers / NH NieuwsZe ziet dat criminelen steeds brutaler worden. Tegelijkertijd herkent ze ook het beeld dat burgemeesters zichtbaarder worden, omdat ze meer taken krijgen. "Maar het mag niet zo zijn dat dat leidt tot bedreigingen. Het maakt mij niet terughoudender. 

Lees ook: Noord-Hollandse burgemeesters veelvuldig bedreigd

Kijk hier wat Langenacker vertelt over haar veranderende rol als burgemeester:

Joyce Langenacker over de toegenomen taken van de burgemeester - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp