Sport

Financieel directeur Jeroen Slop vertrekt bij Ajax

13 december 2018, 18.08 uur

Pro Shots / Erwin Spek
Pro Shots / Erwin Spek

AMSTERDAM - Financieel directeur Jeroen Slop vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Ajax. Dat besluit vloeide voort uit gesprekken met de Raad van Commissarissen (RvC) en algemeen directeur Edwin van der Sar.

Slop, die inmiddels twintig jaar werkzaam is bij de Amsterdammers, had bij Ajax ook de verantwoordelijkheid over onder meer de afdelingen wedstrijdzaken, veiligheid, supporterszaken en IT. Hij legt als gevolg van zijn vertrek bij Ajax tevens zijn bestuursfunctie bij Ajax Cape Town neer.

"Het waren hele intensieve jaren, met veel hoogtepunten en natuurlijk ook met minder leuke fases", meldt Slop. "Wat me altijd bij zal blijven zijn de bijzondere trajecten met buitenlandse clubs die hebben geleid tot grote transfers. Dan denk ik aan het vertrek van Zlatan Ibrahimovic naar Juventus en Jan Vertonghen naar Tottenham Hotspur. Op financieel gebied blijven me altijd het internationale Financial Fairplay-overleg met de UEFA en de aandacht voor de beursnotering bij."

Supporter
"Maar ik ben ook Ajax-supporter", gaat hij verder. "Dus ik kijk met het meeste plezier terug op de vele prijzen die we hebben gewonnen en de mooie Europese duels die we in al die jaren hebben gespeeld. De tijd is nu gekomen om iets anders te gaan doen, waar ik me de komende periode rustig op ga richten. Ik ben de collega’s met wie ik in de loop der jaren heb samengewerkt dankbaar en ik hoop dat ook mijn laatste maanden bij Ajax succesvol voor de club zullen zijn."