Handbalsters naar halve finale EK na zege op Duitsland

12 december 2018, 22.30 uur
Door: · Foto: ANP

De Nederlandse handbalvrouwen hebben zich bij de laatste vier geschaard op het EK. Een overwinning op Duitsland volstond woensdagavond in Nancy: 27-21. Tess Wester en Debbie Bont hadden een groot aandeel in de winst.

De Duitse vrouwen begonnen goed en kwamen met 2-0 voor. De ploeg van Helle Thomsen kwam daarna op gang en scoorde vijf keer op rij: 5-2. Het betekende direct de grootste marge in de eerste helft. Uiteindelijk gingen beide ploegen rusten bij 13-11 in het voordeel van Oranje.

Na rust hield Nederland de voorsprong relatief eenvoudig vast. Vooral Estavana Polman en Kelly Dulfer waren op dreef met zes goals. De Volendamse Bont (foto) was ook trefzeker met vier doelpunten. Na zestig minuten handbal stond er 27-21 op het scorebord. De Alkmaarse aanvoerster Nycke Groot kwam niet in actie vanwege een hoofdblessure.

Vrijdagavond speelt Oranje de halve finale tegen gastland Frankrijk.