Ga naar Content
Sport

Ziyech, Onana en Van de Beek 'gewoon' in de basis tegen Bayern

12 december 2018, 19.24 uur · Aangepast 12 december 2018, 19.58 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

Ajax begint vanavond tegen Bayern München met Hakim Ziyech, André Onana en Donny van de Beek in de basis. Ze waren alle drie twijfelgevallen, maar zijn fit genoeg bevonden om te starten in de Johan Cruijff ArenA.

Ziyech raakte half november geblesseerd tijdens een interland met Marokko tegen Kameroen. Sindsdien kwam de creatieve middenvelder niet meer in actie. Afgelopen zaterdag moesten Onana en Van de Beek tegen PEC Zwolle (4-1 winst) al in de eerste helft gewisseld worden.

Dusan Tadic staat tegen de Duitsers in de spits. Trainer Erik ten Hag koos eerder voor deze variant in de uitwedstrijden tegen Bayern en Benfica. Kasper Dolberg én Klaas-Jan Huntelaar beginnen daardoor als wisselspelers.

Middenvelder Lasse Schöne zit ook op de bank. Zijn plek wordt ingenomen door Daley Blind, waardoor Max Wöber centraal achterin speelt.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Wöber, Tagliafico; Blind, De Jong, Van de Beek; Ziyech, Tadic, Neres.

De Amsterdammers moeten winnen van Bayern München om de groep te winnen. Bij een gelijkspel of nederlaag eindigen de Duitsers als eerste. Beide ploegen zijn wel al zeker van de achtste finales. De aftrap is om 21.00 uur.