Alkmaar

Doorrijder Bergen 'geen verband met SUV-steker': "Was verkeersongeluk"

12 december 2018, 13.15 uur · Aangepast 12 december 2018, 13.58 uur

Shutterstock
Shutterstock

BERGEN - Het verkeersongeluk in Bergen van maandag, waarna een automobilist doorreed, heeft niets te maken met de steekincidenten in de regio. De politie is wel op zoek naar de doorrijder. Op een rotonde reed hij een 36-jarige Bergenees aan. Die ligt zwaargewond en met botbreuken in het ziekenhuis.

"Het gaat niet zo goed met hem. Hij zal de kerstdagen doorbrengen in een ziekenhuisbed", laat een politiewoordvoerder weten aan NH Nieuws. 

Lees ook: Zoektocht naar doorrijder ongeluk Bergen

De man werd maandagmiddag rond 17.15 uur geraakt toen hij op een rotonde reed tussen de Blaaderenweg en Bergerweg. "Het was een verkeerssituatie en leek in geen enkel opzicht op een steekincident of de gebeurtenissen van eerder."

SUV-steker
Er zijn recent drie vrouwen betrokken geraakt bij een aanrijding met een auto, waarbij ook gestoken is. Op basis van verklaringen van de eerste twee slachtoffers - een 18-jarige fietsster en een 52-jarige hardloopster - gaat de politie uit van een hoge, zilverkleurige auto met achterlichten in de vorm van omgekeerde L. Bovendien denkt de hardloopster gezien te hebben dat de kentekenverlichting defect was. 

Lees ook: Aangereden hardloopster en fietsster doen verhaal: "Er kwam opeens een arm uit het raam"

De politie kreeg ongeveer honderd tips binnen over deze zaken, maar heeft nog geen zicht op de dader.

Lees ook: Ruim honderd tips binnen over 'SUV-steker' die vrouwen aanviel

Ook bij dit verkeersongeluk geldt: de politie zoekt mensen die de aanrijding hebben gezien of mensen die weten wie de bestuurder was of de kentekenplaat van de personenauto hebben gezien.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!