Alkmaar

Automobilist gezocht na botsing met mountainbiker in Bergen

12 december 2018, 12.56 uur · Aangepast 12 december 2018, 15.18 uur

Politie
Politie

BERGEN - Een automobilist is maandagmiddag na een botsing met een fietser op een rotonde in Bergen doorgereden. De fietser is flink gewond geraakt. De politie zoekt de automobilist.

Het ongeluk gebeurde rond 17.15 uur, toen het slachtoffer op z'n mountainbike op de rotonde fietste die de Van Blaaderenweg, de Bergerweg en de Dreef met elkaar verbindt. 

De 36-jarige fietser kwam vanaf de Van Blaaderenweg en wilde oversteken in de richting van de Dreef. Op het moment dat hij overstak, werd hij geraakt door een auto die vanuit de Bergerweg. 

Meters door de lucht
De fietser vloog enkele meters door de lucht en kwam vervolgens met een harde smak op het asfalt terecht. De automobilist reed echter door, zonder zich om de man te bekommeren. Het slachtoffer is met meerdere botbreuken opgenomen in het ziekenhuis. 

De bestuurder reed in een donkerkleurige auto, waarvan vermoed wordt dat het om een Volvo S80 of soortgelijk model gaat. Wie getuige is geweest, of meer kan vertellen over de bestuurder danwel kentekenplaat, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!