Ga naar Content
Alkmaar

Bijna zes miljoen euro voor verbouwing stationsgebied Heerhugowaard

12 december 2018, 10.54 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Paul Tromp

De provincie Noord-Holland steekt 5,7 miljoen euro in het aanpassen van het stationsgebied in Heerhugowaard. Van dat geld moeten de verblijfskwaliteit en bereikbaarheid worden verbeterd.

Volgens de provincie moet er veel worden verbeterd aan de omgeving van het station. "De inrichting van het stationsgebied is verouderd en onsamenhangend."

Noord-Holland vindt ook de bereikbaarheid van het station niet goed. Er zijn bijvoorbeeld geen veilige fiets- en looproutes. Met bewoners, ondernemers, ProRail en NS heeft de gemeente daarom plannen bedacht om het gebied aan te pakken. De precieze plannen worden door de provincie niet beschreven.

Aantrekkelijk
"De ontwikkelingen in Heerhugowaard zijn een goed voorbeeld van hoe je een stationsgebied integraal aanpakt en een aantrekkelijke woon-werk-omgeving creëert", zegt gedeputeerde Joke Geldhof.

De precieze plannen moeten worden voorgelegd aan Provinciale Staten. Daarna kan worden begonnen met verbouwen. De werkzaamheden zullen de komende vijf jaar worden uitgevoerd. Er komt ook een nieuwe tunnel onder het spoor, maar die valt niet onder de plannen. De gemeente betaalt de kosten daarvoor zelf. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!