Ga naar Content
Noordkop & Texel

'Gevaarlijke inhaalactie' leidt tot kettingbotsing op N242: één gewonde

11 december 2018, 11.34 uur
Door: · Foto: Weginspecteur René

Bij een ongeluk met vier auto's op de N242 bij Nieuwe Niedorp is vanochtend een gewonde gevallen. Het ongeluk werd ingeleid door een inhaalmanoeuvre van een tegemoetkomende automobilist.

Die automobilist haalde rond 10.00 uur een rijdende afzetting in, meldt een politiewoordvoerder. Een automobilist op de andere weghelft, die de rijdende afzetting tegemoet reed, moest vol in de remmen om een frontale botsing met de inhalende auto te voorkomen. Door die noodstop ontstond er vervolgens een kopstaartbotsing waarbij vier auto's betrokken waren.  

Onderzoek
De politiewoordvoerder benadrukt dat er een onderzoek wordt gestart naar de identiteit van de inhalende automobilist. Die bestuurder raakte zelf niet bij de botsing betrokken en is (mogelijk zonder besef van de ravage achter hem) doorgereden.

"Maar hij heeft met zijn rijgedrag een gevaarlijke situatie veroorzaakt", licht de woordvoerder de noodzaak van het onderzoek toe. Een signalement van de automobilist of de auto is niet bekend. 

De meeste betrokkenen zijn op de plek van het ongeval door ambulancepersoneel nagekeken. Een van hen is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. "Het slachtoffer was wel aanspreekbaar", besluit de woordvoerder.