Noord-Holland

Lange files op snelwegen door ongelukken en te hoge vrachtwagens

11 december 2018, 08.32 uur · Aangepast 11 december 2018, 08.43 uur

NH Nieuws
NH Nieuws

NOORD-HOLLAND - Zo vervelend als gisteren zijn de omstandigheden niet, toch staat het verkeer in onze provincie ook deze ochtendspits her en der weer flink vast.

De langste file staat momenteel op de A7, waar het verkeer door opruimwerkzaamheden tussen Avenhorn en Zaandam slechts mondjesmaat vooruit komt. Bovendien is bij knooppunt Zaandam de verbindingsweg naar de A8 (richting Beverwijk) dicht.

Lees ook: Drukke ochtendspits wordt nog drukker: ongelukken met vier auto's op A7 en A9

Ook op de A4, tussen knooppunt De Hoek en knooppunt de Nieuwe Meer, kom je rond dit tijdstip (bijna traditioneel) nauwelijks vooruit. Vanwege een eerder ongeluk en de daaropvolgende bergingswerkzaamheden zijn twee rijstroken dicht en staat er een file van acht kilometer stilstaand verkeer.

De vertraging op de A22 is het gevolg van twee te hoge vrachtwagens, deelt Rijkswaterstaat op Twitter met een automobilist die naar eigen zeggen drie kwartier vertraging heeft opgelopen door de onoplettende vrachtwagenchauffeurs. Inmiddels is de tunnel weer vrijgegeven, en kan het verkeer langzaam doorrijden. De file van vier kilometer levert volgens Rijkswaterstaat nog zo'n tien minuten vertraging op. 

A2 en A10
Op de A2 richting Amsterdam kom je bij knooppunt Eemnes in de file terecht. De hinder valt mee, want bij Hilversum-Noord - zo'n twee kilometer verderop - stroomt het alweer goed door. Op de A10 moet je tussen knooppunt Watergraafsmeer en Osdorp rekening houden met tien kilometer langzaamrijdend verkeer en een kwartier vertraging. 

Exact weten waar het vaststaat? Klik dan hier voor het volledige file-overzicht op de Noord-Hollandse wegen

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!