Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Tweetal mishandeld door dertig voetbalsupporters bij tankstation Oostzaan

10 december 2018, 18.14 uur · Aangepast 10 december 2018, 22.36 uur
Door: · Foto: Shutterstock / Google Maps

Een groep van ongeveer dertig mensen, vermoedelijk voetbalsupporters, heeft op zondag 25 november een man en vrouw mishandeld bij een benzinestation aan de A8 in Oostzaan. Dat meldt de politie.

De man en vrouw parkeren die bewuste avond hun auto bij tankstation BP op de Coentunnelweg. Ze lopen naar de shop om daar iets te kopen. Wanneer ze weer terugkomen bij hun auto, worden ze uit het niets benaderd door een man. 

Schelden en klappen
Hij begint de vrouw, zonder duidelijke reden, uit te schelden. Niet veel later voegt nog een veel grotere groep agressievelingen zich bij hem. Zo'n dertig mensen belagen het stel en delen klappen uit. Ook de auto van het tweetal wordt vernield. 

Over de aanleiding van het geweld kan de politie niets vertellen. Wel laat een woordvoerder weten dat de man en vrouw flink geschrokken zijn en aangifte hebben gedaan. Over eventuele verwondingen wil de politie niet uitweiden. 

Voetbalsupporters
Hoogstwaarschijnlijk waren de vechtersbazen voetbalsupporters, die met hun bus naar het tankstation waren gekomen. De politiewoordvoerder wil niet zeggen bij welke club deze supporters horen. 

Lees ook: Egmondse tiener betrokken bij grote vechtpartij op station Arnhem

Om in kaart te krijgen wat zich precies heeft afgespeeld, wordt getuigen gevraagd zich te melden. Daarbij zou de politie ook graag horen van mensen die met de knokkers in de bus zaten. Voor het onderzoek maakt de recherche ook gebruik van de beelden van de beveiligingscamera's op de parkeerplaats van het tankstation.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!