Ga naar Content
Amsterdam

Haarlemse vertegenwoordigers worden derde op COC Songfestival

9 december 2018, 17.01 uur
Door: · Foto:

De Haarlemse gelegenheidsformatie De Reizigers is derde geworden op het COC Songfestival dat gisteren in Amsterdam werd gehouden. Een mooie plek, maar de Haarlemmers hadden graag de overwinning in de wacht gesleept om volgend jaar de 25ste editie in Haarlem te mogen organiseren.

Het COC, de belangenorganisatie voor homoseksuelen, lesbiennes en biseksuelen, begon in 1995 met hun eigen songfestival, nadat het jaar daarvoor Willeke Alberti slechts 4 punten kregen. 

Hoge ogen
De Haarlemmers doen in verschillende formaties al een paar jaar mee, en dachten dit jaar met het nummer 'Geen Woorden voor' hoge ogen te gooien. 

Lees ook: Haarlemse inzending COC Songfestival doet gooi naar titel

Maar ondanks lovende kritieken van de vakjury, onder ander Astrid Nijgh en Sjors van de Panne, kregen ze niet genoeg punten van de publieksjury. Volgens zanger Jos Ahlers was dat te danken aan het feit dat ze als eerste op moesten treden. "Bij de publieksjury blijven toch vaak de nummers hangen die later gespeeld worden."

Winst
Op de eerste plaats eindigde het liedje 'Isabelle' van Floortje Hover over en voor haar vriendin. Zij vertegenwoordigde het COC Limburg. 

De Haarlemmers zijn toch blij met hun derde plek. "We waren de enige echte liveband, velen zongen vanaf tape mee, en we zagen er strak uit", aldus Ahlers. Een beetje frustratie is er toch wel. "Het moet toch een keer te doen zijn om met de bokaal naar huis te gaan?"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!