Gooi

Radio-eindredacteur diep door het stof voor 'live ontslag' Philip Freriks

9 december 2018, 14.06 uur

Promotiefoto
Promotiefoto

HILVERSUM - (AT5) Eindredacteur Paul van der Gaag van het radioprogramma OVT heeft vandaag uitgebreid zijn excuses aangeboden nadat columnist Philip Freriks vorige week 'live ontslagen' werd tijdens de uitzending.

Van der Gaag noemt het incident, waarbij Freriks niet van tevoren was ingelicht over zijn vertrek, een 'kolossale fout'.

Misverstand
Volgens de eindredacteur is het misverstand een half jaar geleden ontstaan na een telefoongesprek met Freriks. "Vanaf dat moment ben ik ervan uitgegaan dat Philip aan het eind van 2018 nog twee keer een column zou doen, en dat hij zelf had besloten daarna met zijn column te stoppen", schrijft hij op de site van de VPRO. "Dat is, blijkt nu, een verkeerde conclusie geweest."

Lees ook: Philip Freriks stopt met column op NPO Radio 1

Daarnaast betreurt Van der Gaag dat hij voor de uitzending geen contact met hem had opgenomen. "Dat dat niet is gebeurd is een kolossale fout geweest."

Lees ook: Pijnlijk: Philip Freriks live op radio ontslagen

'Meer variatie'
Verder reageert de eindredacteur op het gerucht dat het programma zou willen verjongen. Dat is volgens hem niet waar. "Wel is het zo dat we ook willen variëren, zodat we een podium kunnen bieden aan mensen met een verschillende kijk op de geschiedenis."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!