Sport

Irene Schouten wint schaatsmarathon in Alkmaar

8 december 2018, 22.22 uur · Aangepast 9 december 2018, 16.12 uur

NH Sport

ALKMAAR - Irene Schouten heeft op overtuigende wijze de marathon van Alkmaar op haar naam geschreven. De 26-jarige schaatsster uit Andijk won de zesde wedstrijd om de KPN Cup na 80 ronden in de sprint. Schouten heeft dit seizoen alle marathons gewonnen waar ze aan de start stond.

Door de regenachtige omstandigheden ontstond er zacht ijs waardoor er maar moeilijk hard geschaatst kon worden. Dit zorgde voor een zware wedstrijd en na een aantal rondes moesten de eerste rijdsters de strijd al staken. Schouten pakte uiteindelijk met negen andere vrouwen een ronde voorsprong op het peleton, ze trok zelf de sprint aan en kwam ongenaakbaar als eerste over de finish. 

Schouten had tijdens de wedstrijd al door dat ze geen enkele groep kon laten gaan. "Ik merkte wel dat de rest mij echt het werk liet doen dus ik wist, ik moet met elke groep mee als ik wil winnen. En dat lukte." Nummer twee Lisa van der Geest was tevreden met haar tweede plek. "Ik ben al heel blij met hoe het vandaag ging, ik kom weer een stapje dichterbij, dus de volgende stap is het haar echt weer moeilijk gaan maken", aldus Van der Geest. 

De volgende wedstrijd om de KPN marathon cup is komende zaterdag in Den Haag.