Haarlem

Eis in hoger beroep tegen verdachten van doodsteken Sjeddy blijft hetzelfde

7 december 2018, 15.08 uur

NH/Shutterstock
NH/Shutterstock

HAARLEM - Het Openbaar Ministerie blijft bij haar eisen tegen de drie verdachten van de catastrofale ruzie op Nieuwjaarsnacht 1 januari 2016 in Haarlem-Oost, waarbij de Haarlemmer Sjeddy Ibrahim werd doodgestoken. Hij werd met een mes in het hart geraakt toen hij wilde ingrijpen in een ruzie tussen een aantal jongeren.

De hoofdverdachte Ricardo L. blijft erbij dat hij onschudig is. Maar het OM is, door het bewijs van dna op het heft van het mes waarmee Sjeddy is gestoken en de vele getuigen, overtuigd dat hij wel de hoofdschuldige is. De eis van 10 jaar celstraf met aftrek van voorarrest is vandaag voor het Gerechtshof in Amsterdam gehandhaafd. 

Lees ook: Moeder doodgestoken Sjeddy geeft emotionele verklaring voor hof: "Moeilijk verder leven"

Medeverdachten
Tegen de twee medeverdachten die met messen na middernacht de Zomerkade opliepen om een ruzie te beslechten, zijn ook dezelfde straffen geëist in hoger beroep: Layminda van Z. 4 jaar voor het medeplegen van een poging tot doodslag van twee vrienden van Sjeddy en Roxanne O. 12 maanden, deels voorwaardelijk voor openlijke geweldpleging tegen Sjeddy en twee van zijn vrienden. 

Overigens zijn de beide vrouwen al weer op vrije voeten

Lees ook: Belangrijke getuige in zaak-Sjeddy komt terug op herinnering aan fatale messteek

De advocaat van hoofdverdachte Ricardo L. zal maandag zijn pleidooi houden. Daarbij zal de verschillende keren ingetrokken verklaring van getuige Martin L. een belangrijke rol spelen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!