Sport

Oranje in Johan Cruijff ArenA tegen Duitsland

7 december 2018, 10.18 uur

ANP/KOen van Weel
ANP/KOen van Weel

AMSTERDAM ZUIDOOST - Het Nederlands elftal speelt de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland in de Johan Cruijff ArenA. Dat heeft de KNVB vrijdagochtend bekend gemaakt.

Het duel tegen de directe concurrent voor de groepswinst staat voor zondag 24 maart op de agenda. Drie dagen eerder openen de mannen van bondscoach Ronald Koeman de kwalificatie in de Rotterdamse Kuip met de wedstrijd tegen Wit-Rusland. Op donderdag 10 oktober speelt Nederland opnieuw in De Kuip en is Noord-Ierland de opponent.

Dinsdag 19 november is Amsterdam de locatie waar de laatste thuiswedstrijd voor het EK in 2020 wordt gespeeld. Oranje neemt het dan op tegen Estland. Alle thuisduels beginnen om 20.45 uur. De beste twee landen uit de groep kwalificeren zich voor het EK.

Eindtoernooi
Het EK wordt voor het eerst in groot aantal landen gespeeld. De Johan Cruijff ArenA heeft drie groepswedsrijden in poule C en een 1/8 finale toegewezen gekregen. Mocht het Nederlands elftal zich voor het eindtoernooi plaatsen dan speelt Oranje sowieso twee groepswedstrijden in de ArenA.