Basketballers Den Helder en Apollo verliezen

DEN HELDER - Beide Noord-Hollandse ploegen in de Basketball League hebben donderdagavond hun wedstrijd verloren. Den Helder slikte een thuisnederlaag tegen de Windmills (55-76), terwijl Apollo Amsterdam op bezoek bij Den Bosch verloor: 87-63.

Den Helder Suns - Dutch Windmills
Den Helder kende een voortvarende start tegen de Dutch Windmills. Het eerste kwart werd met 21-19 gewonnen. In het tweede kwart kwamen beide ploegen weinig tot scoren, maar de Windmills deden dat vaker dan Den Helder: 7-14. Het derde en vierde kwart gingen met respectievelijk 17-22 en 10-21 naar de bezoekers, waardoor er een 55-76 einduitslag op het scorebord stond. Boy van Vliet was met vijftien punten topscorer van de ploeg van Peter van Noord. 

Den Bosch - Apollo Amsterdam
Ook de basketballers Apollo-trainer Patrick Faijdherbe begonnen goed en stonden na het eerste kwart met 21-14 voor. Het tweede kwart ging het echter mis voor de Amsterdammers. Het gevolg was een ruststand van 46-31 in het voordeel van de Brabanders. Het bleek direct de beslissing te zijn geweest, want ondanks dat Apollohet derde kwart won (12-17) werd het uiteindelijk 87-63.

Apollo is met vier punten uit dertien duels hekkensluiter in de Dutch Basketball League. Den Helder Suns doet het met zes punten iets minder slecht en staat achtste.

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws