Metropool

Failliet Jobbird hoopt op doorstart

5 december 2018, 15.36 uur

Jobbird
Jobbird

AMSTERDAM - Vacaturewebsite Jobbird is failliet, zo heeft de rechtbank uitgesproken. De komende twee weken zoekt de bestuurder Matthijs Jorissen voor de curator naar een koper die het merk wil overnemen.

Dat meldt Emerce. "Er werd zwaar verlies gemaakt en sinds het begin eigenlijk nooit winst", zegt Jorissen tegenover de website. Oprichter Jan-Peter Cruiming vroeg het faillissement aan. Eerder verkocht hij de eveneens door hem opgerichte Nationale Vacaturebank voor 28 miljoen euro.

Jorissen: "Vanochtend stond plotseling de curator op de stoep, maar ik zag de bui de laatste twee weken eigenlijk al wel hangen." Wel heeft hij goede hoop op een doorstart: "Ik heb hier en daar al wat gesprekken gevoerd en heb daar nu formeel nog twee weken voor. Jobbird is een bekend merk en vanwege het failissement ontdaan van alle verplichtingen."

Namen van gesprekpartners noemt hij nog niet: "Je kunt denken aan financiële partijen en bedrijven die hun werkterrein willen verbreden zoals Talpa of TMG maar ook aan branchegenoten."

Jobbird ontstond in 2011 en is naar eigen zeggen de grootste vacaturebank van Nederland.