Alkmaar

Jonge vriendengroep redt nieuwjaarsduik Egmond aan Zee

5 december 2018, 12.51 uur · Aangepast 5 december 2018, 13.08 uur
Door Elisa Heisen · Foto: Mirjam Bommer

Whatsapp

Er komt toch een nieuwjaarsduik in Egmond aan Zee! Dat is te danken aan twee mannen uit Egmond aan den Hoef. Deze vrienden, Hidde van der Pol (27) en Tom Valkering (33), nemen de organisatie op zich voor het beroemde evenement. "Zo'n mooie traditie moet gewoon doorgaan."

Lange tijd leek het erop dat de editie op 1 januari 2019 niet kon doorgaan. De oude organisatie had moeite met het vinden van genoeg vrijwilligers. Van der Pol ziet dit hem wél lukken, vertelt hij aan NH Nieuws. "Ik ben iets jonger van geest dan de oude organisatie. Zo willen al mijn vrienden - veertien stuks - alvast meehelpen. Dan hebben we er nog een stuk of elf nodig."

Lees ook: Afgeblazen Nieuwjaarsduik Egmond domper voor deelnemers: "Dan ren ik zelf het water wel in"

12.000 euro
Er zou nog zo'n 12.000 euro nodig zijn om de financiering rond te krijgen, maar dat moet volgens Van der Pol ook geen probleem zijn met alle welwillende ondernemers in de kustplaats. "Ik weet alleen al veertig zaken die wel willen bijdragen. Dat geld hebben we zo bij elkaar. Wij gaan er in ieder geval alles aan doen."

De gemeente laat weten aan NH Nieuws weten volledig mee te werken. "We vinden het hartstike mooi dat zo'n groep is opgestaan om deze mooie traditie voort te zetten", aldus een woordvoerder. Op dit moment wordt de vergunning geregeld. 

"Superleuk dat het doorgaat. Dit hoort bij Egmond", zegt Edwin Buis, voorzitter van de Egmondse Reddingsbrigade. Hij kondigt aan dat hij en zo'n veertien collega's meewerken en op 1 januari aanwezig zijn op het strand.

Lees ook: Nieuwjaarsduik in Egmond stopt: deze strandhunks- en babes zien we niet (wel dus!) meer terug

Reddende Hoevers
Opvallend genoeg zijn de twee kersverse organisatoren geen Derpers, maar komen ze uit Egmond aan den Hoef. "Dat precies wij nu regelen dat een traditie uit Egmond aan Zee door moet gaan", grapt Van der Pol. Dat betekent wel dat hij het niet te laat kan maken op oudjaarsavond. "Ik vind nieuwjaarsdag sowieso veel gezelliger, mede door de nieuwjaarsduik. Mensen komen echt van heinde en verre voor dit mooie evenement. Dat moet doorgaan."

Tickets voor de jaarlijkse frisse duik zijn vanaf vrijdag te koop.

? Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp