Ga naar Content
Haarlemmermeer

Oproep blije buren van Schiphol aan Den Haag: 'Heb oog voor hen die brood verdienen in luchtvaart'

5 december 2018, 10.29 uur
Door: · Foto: Shutterstock

Omwonenden van Schiphol die blij zijn met de luchthaven, hebben een manifest opgesteld waarin ze de regering oproepen 'oog te hebben voor mensen die hun brood verdienen dankzij de luchtvaart'.

Ze hebben zich verenigd in de bewonersgroep 'Ik woon en werk bij Schiphol'. "We horen veel van bewoners die kritisch zijn over luchtvaart en weinig van de duizenden bewoners die hun boterham verdienen dankzij de luchtvaart en hier trots op zijn. Deze bewonersgroep wil deze mensen een stem geven", motiveren ze de oprichting van de groep.

Lees ook: Schiphol wil gematigd groeien: Milieufederatie kritisch

Economie
De initiatiefnemers betogen dat Schiphol van levensbelang is voor de Nederlandse economie, werkgelegenheid en bereikbaarheid. "Veel Nederlanders zijn direct of indirect afhankelijk van banen in de luchtvaart. Denk naast vliegend personeel aan bagagemedewerkers, monteurs, reisbureaumedewerkers, horecapersoneel, vrachtmedewerkers, schoonmakers, winkeliers en mensen die bij de bloemenveiling werken. Hierbij gaat het om meer dan 300.000 gezinnen in Nederland", aldus het manifest.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!