Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

Drie jaar na fatale messteek in hart van Sjeddy staat hoofdverdachte voor Hof

5 december 2018, 06.14 uur · Aangepast 5 december 2018, 15.13 uur
Door Geja Sikma · Foto: HFV Photo Services / eigen foto / NH Nieuws

Richardo L., veroordeeld tot 10 jaar gevangenis voor het doodsteken van zijn buurtgenoot Sjeddy uit Haarlem-Oost tijdens nieuwjaarsnacht 2016, vecht zijn straf deze week aan voor het Gerechtshof in Amsterdam. Ondanks vele getuigenissen blijft hij vasthouden aan zijn onschuld. Vandaag is de eerste zittingsdag.

De messteek tijdens een grote ruzie op de Zomerkade na het inluiden van het nieuwe jaar trof Sjeddy recht in het hart. Op basis van dna, bloedsporen en getuigenissen veroordeelde de rechter Ricardo L. 

Lees ook: Ouders Sjeddy tevreden met straf moordenaar: "Goed gedaan van de rechtbank"

Moeder Toby verklaarde voor camera bij NH Nieuws dat ze liever had dat de rechter '80 jaar celstraf' had gegeven, maar dat ze voor Nederlandse begrippen de straf vond 'meevallen'. 

Tekst loopt door onder de video

Rechter doet uitspraak in de zaak Sjeddy - NH Nieuws

De dood van Sjeddy veroorzaakte lange tijd veel onrust in de Amsterdamsebuurt, omdat veel jongeren uit de wijk zowel het slachtoffer als de daders kenden. Onder grote belangstelling vond er een week later een stille tocht plaats.

Tekst loopt door onder de video

De dood van Sjeddy veroorzaakte lange tijd veel onrust - NH Nieuws

Lees ook: Honderden Haarlemmers brengen doodgestoken Sjeddy (22) laatste groet

Ook de twee andere verdachten, Layminda van Z. en Roxy O., kregen straffen van respectievelijk 4 jaar en 9 maanden. Ook zij hebben hoger beroep aangetekend waar het hof zich de komende week over zal buigen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!