Start van hoofdcontent

HAARLEM

nl

Man probeert peuter te ontvoeren op markt in Haarlem: omstanders grijpen in

4 december 2018, 15.03 uur · Aangepast 4 december 2018, 17.03 uur · Foto: Google Streetview

Een bizarre gebeurtenis in de Haarlemse wijk Schalkwijk. Daar probeerde een man aan het begin van de middag een 2-jarig meisje te ontvoeren. Door kordaat optreden van omstanders werd hij overmeesterd.

De peuter was met haar opa en oma op de markt bij Winkelcentrum Schalkwijk toen de dader toesloeg. Hij pakte het meisje op en rende ervandoor. 

Lees ook: Phaedra (44) overmeesterde peuter-ontvoerder: "Sta nog te trillen op m'n benen"

Andere marktbezoekers zagen het gebeuren en schoten te hulp. "Ze belden meteen 112 en zijn achter de man aangegaan", vertelt een politiewoordvoerder aan NH Nieuws. Kort daarna werd de dader overmeesterd en is het meisje herenigd met haar opa en oma. 

Geschrokken
Het kindje is ongedeerd gebleven. Wel zit de schrik er goed in, zo vertelt de politie. "Ook bij opa en oma, want het is niet niks als je kleinkind voor je neus wordt meegenomen."

Lees ook: Meisje (10) op klaarlichte dag mishandeld door vijf jongeren

De dader is meegenomen naar het bureau en wordt verhoord. Zijn motief wordt nog onderzocht, maar volgens de politie maakte hij een verwarde indruk.

We spraken met Phaedra (44), die de ontvoerder samen met andere omstanders overmeesterde. Lees hier het interview met de Haarlemse.

? Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!