Ga naar Content
Gooi

Pijnlijk: Philip Freriks live op radio ontslagen

2 december 2018, 12.07 uur · Aangepast 2 december 2018, 12.41 uur
Door: · Foto: Promotiefoto

De Slimste Mens-presentator en voormalig NOS Journaal-nieuwslezer Philip Freriks is vanochtend in een live-programma op NPO Radio 1 ontslagen als columnist.

In het programma OVT, waar Freriks wekelijks een column voor schrijft, kreeg de journalist uit het niets te horen dat dit zijn laatste column was. "De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat wij tot onze grote spijt afscheid van je gaan nemen als columnist, omdat je carrière zo'n ontzettend hoge vlucht heeft genomen in de finale van je bestaan", zei presentator Jos Palm.

Verbazing
Freriks was met stomheid geslagen, zo schrijft mediapartner NOS. "Ik verbaas mij een beetje dat mij dat hier rechtstreeks in de uitzending wordt medegedeeld", zei hij, "maar het zij zo, dank je wel."

Beluister hieronder het fragment:

Presentator Laura Stek zei vervolgens dat ze dachten dat Freriks er zelf voor had gekozen, waarop hij zei daar niet rechtstreeks in de uitzending over te willen discussiëren.

Lees ook: Roxeanne Hazes kandidaat in nieuw seizoen De Slimste Mens

Palm concludeerde dat er sprake was van een ernstig misverstand en bood zijn excuses aan. "Ja, nou ja, oké", reageerde Freriks, waarop hij de studio verliet. Stek voegde eraan toe dat 'we dit straks even moeten uitpraten', en dat dit was misgegaan omdat ze dachten dat Freriks zelf wilde stoppen met de column.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!