Haarlemmermeer

NL
V

Moeder die dochter verloor door xtc reageert op dood meisje: "We moeten bewuster worden"

1 december 2018, 17.52 uur · Aangepast 4 december 2018, 13.30 uur · Foto: ANP

Nicolette Koopen van Team Daniëlle, een stichting die strijd voor een betere bewustwording over het gebruik van xtc, heeft geschokt gereageerd op de dood van het 17-jarige meisje vannacht na het slikken van de harddrug. "Vreselijk voor alle betrokkenen."

Dat zegt Koopen tegen NH Nieuws. Ze geeft met haar stichting xtc-voorlichting op scholen voor leerlingen en ouders. Haar dochter Daniëlle overleed in 2016 na het slikken van de harddrugs op 21-jarige leeftijd.

"Dit geeft eens te meer aan dat het belangrijk is dat er meer bewustzijn moet komen over drugsgebruik onder jongeren. Maar ook voor ouders: hoe ga je een gesprek aan met je kind over dit onderwerp?", licht Nicolette haar bezorgdheid toe. 

Lees ook: 17-jarig meisje uit Schagen overleden na slikken xtc-pil

De gemeente Schagen bevestigde eerder vandaag aan NH Nieuws dat het meisje overleden is na het slikken van een xtc-pil. Wat er precies is gebeurd, is nog niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek. Volgens Schagen FM zou het meisje een vervuilde pil hebben geslikt. 

Gesprek met minister
Koopen heeft afgelopen week met minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid om de tafel gezeten om te praten over de stichting en strijd voor extra bewustwording. Binnenkort gaat ze ook het gesprek aan met staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!