Ga naar Content
Sport

Sportclub met ballen: Familie toverwoord bij rugbyclub Castricum

1 december 2018, 17.08 uur · Aangepast 1 december 2018, 18.05 uur
Door: · Foto: NH Sport/Dennis Nieuwenhuis

Eén grote familie. Zo omschrijft Jeroen Stuifbergen, teamleider van het eerste rugbyteam van Castricum, in één woord zijn cluppie. Daar kwam verslaggever Dennis Nieuwenhuis ook achter bij zijn bezoek.

Jeroen houdt zich rondom thuiswedstrijden van Castricum bezig met onder meer het klaarleggen van de shirts voor de spelers en de ontvangst van de scheidsrechter. "De shirts liggen in principe altijd op een vaste plek. Iedere speler heeft ook zijn eigen plek in de kleedkamer. Dat heeft ook een beetje met rangorde te maken", legt Stuifbergen uit aan onze razende reporter Dennis.

Verbondenheid bij de club
Dat Castricum een echte familieclub is, zie je volgens Jeroen terug in enkele zaken. "Bij ons eerste spelen broers samen, maar ook neven van elkaar. Verder zie je familie en vrienden langs de lijn. Castricum loopt als ware uit als wij een wedstrijd spelen", vertelt de teamleider.

Wil je dat Dennis Nieuwenhuis ook eens bij jullie club op bezoek gaat. Geef je dan op via [email protected] en Dennis komt binnenkort een keertje langs. Sportclub met ballen wordt dit seizoen iedere zondagavond tussen 18.00 en 19.00 uur uitgezonden.