Ga naar Content
Alkmaar

Komende editie Nieuwjaarsduik Egmond aan Zee afgeblazen

30 november 2018, 18.55 uur · Aangepast 30 november 2018, 22.55 uur
Door: · Foto: Sjef Kenniphaas

De traditionele Nieuwjaarsduik in Egmond aan Zee van 1 januari aanstaande gaat niet door.

Dat bevestigt Tamara Tuls, die de duik de afgelopen dertien jaar organiseerde, naar aanleiding van een bericht op sociale media aan NH Nieuws. "We waren met mensen in zee gegaan, maar die zijn op het laatste moment afgehaakt."

Lees ook: Noodkreet organisatie Nieuwjaarsduik Egmond: "We hebben dringend vrijwilligers nodig"

In een bericht op Facebook laat de organisatie weten dat populaire duik 'vanwege organisatorische redenen' komend jaar niet doorgaat. Onder de post staan inmiddels tientallen teleurgestelde reacties. Het antwoord op de vraag waarom de stekker eruit wordt getrokken, luidt dat 'de organiserende partij heeft besloten om te stoppen en er geen opvolgers zijn'.  

Gebrek aan vrijwilligers
Ook de laatste Nieuwjaarsduik in Egmond aan Zee, op 1 januari van dit jaar, dreigde door een gebrek aan vrijwilligers lange tijd niet door te gaan. Twee weken voor de duik, op 15 december 2017, bracht Tuls' collega Johan Nicolaï alsnog goed nieuws: dankzij 15 nieuwe en vrijwillige krachten kon de drukstbezochte duik alsnog doorgaan.  

Lees ook: Nieuwe vrijwilligers redden Egmondse Nieuwjaarsduik 

Voor Tuls en Nicolaï staat al langer vast dat ze ermee willen stoppen. Nadat ze dat besluit hadden genomen, zijn ze op zoek gedaan naar mensen die het stokje wilden overnemen. "We zijn al heel lang op zoek naar iemand die het wil overnemen." Een kandidaat die zich vorig jaar meldde, trok zich begin dit jaar terug. 

Toen een Egmondse ondernemer onlangs hoorde dat de komende editie op losse schroeven stond, besloot hij de organisatie op zich te nemen. "Omdat hij het zonde zou vinden als het niet door zou gaan, maar hij krijgt niet in een maand voor elkaar."

Lees ook: Live bij de Nieuwjaarsduik Egmond aan Zee

Wie die ondernemer is, en of hij het wel haalbaar acht om op 1 januari 2020 een Nieuwsjaarsduik op het Egmondse strand te houden, is niet bekend. 

NH Nieuws heeft de afgelopen vrijwel iedere editie van de Egmondse Nieuwjaarsduik in beeld gebracht. Bekijk hieronder beelden van de laatste editie, op 1 januari 2018. 

Nieuwjaarsduik Egmond aan Zee: ijskoud 2018 in -

Was jij van plan mee te doen met de nieuwjaarsduik?
Dan willen we graag van je horen. Whatsapp ons op 0630093003!