Ga naar Content
Noord-Holland

Topmannen willen realistische prijs CO2

29 november 2018, 16.25 uur · Aangepast 29 november 2018, 16.55 uur
Door: · Foto: Shutterstock

De bazen van vijftig internationale bedrijven, waaronder verschillende uit de Metropoolregio Amsterdam, roepen op tot het zetten van een realistische prijs op de uitstoot van broeikasgas CO2. Dat moet het aantrekkelijker maken voor bedrijven om te investeren in duurzame initiatieven.

Ze doen die oproep voorafgaand aan een grote klimaattop in het Poolse Katowice. Onder de ondertekenaars zijn de topmannen van onder meer LeasePlan, ING en Philips.

"Klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen voor ieder van ons", zegt Tex Gunning van leasemaatschappij LeasePlan. "Daarom willen we graag samenwerken met alle belanghebben om de overgang naar uitstootvrije mobiliteit te versnellen. Het is onze ambitie om in 2030 de netto-emissies van onze vloot van 1,8 miljoen auto's tot nul te reduceren."

Gezanten van bijna tweehonderd landen verzamelen zich vanaf zondag in Katowice voor een internationale klimaatconferentie. De nieuwe klimaattop komt drie jaar na de historische conferentie van Parijs.