Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Overval op tankstation Zaandam, politie trekt wapen bij aanhouding

28 november 2018, 12.06 uur · Aangepast 28 november 2018, 19.09 uur
Door: · Foto: Politie Zaanstreek

De politie heeft in Zaandam met getrokken wapens een man aangehouden die even daarvoor een tankstation zou hebben overvallen.

Dat gebeurde aan het Kuikenpad, zo'n twee kilometer van het tankstation. Nadat het personeel de overval had gemeld, zette de politie de jacht in op de verdachte en kamde de omgeving uit. Met succes, want niet veel later zagen ze iemand rennen die aan het opgegeven signalement voldeed. 

Bij het zien van de agenten 'nam de verdachte een snoekduik het water in', schrijft de politie Zaanstreek op Facebook. "Uit voorzorg heeft de politie de man met getrokken wapens aangehouden", zo laat een woordvoerder weten. Toen hij op aandringen van de agenten het water uitkwam, bleek hij een mes in zijn broeksband te hebben.  

De overval werd aan het einde van de ochtend gepleegd op benzinepomp Avia in de wijk Kogerveld. Daarbij heeft de overvaller een onbekend geldbedrag buitgemaakt. Of de buit is teruggevonden, is niet bekend. De politie onderzoekt de overval en verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!