Ga naar Content
Sport

AZ denkt aan uitbreiding AFAS Stadion: hoeken en grachten dicht

28 november 2018, 11.49 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Het stadion van AZ wordt mogelijk uitgebreid. De club bekijkt momenteel de opties om de hoeken en de grachten van hun thuishaven dicht te maken. Er komen maximaal vierduizend plaatsen bij in het AFAS Stadion.

Dit blijkt uit overleg tussen vertegenwoordigers van Victoria Alkmaar, Supportersvereniging AZ en Alkmaar Fanatics. Momenteel worden de plannen door een architect uitgewerkt en financieel doorgerekend. De supportersgroepen hopen door de verbouwing een impuls van de toeschouwersaantallen te zien, omdat het stadion dan meer kwaliteit krijgt.

Staanplaatsen Ben-Side
Supporters zitten bij het dichtmaken van de grachten dichter op het veld, waardoor de beleving waarschijnlijk sterker wordt. De verbouwing is verder een gelegenheid voor staanplaatsen op de Ben-Side. Daarnaast zou het dichtmaken van de hoeken de vaak hinderende wind kunnen tegenhouden. Begin 2019 wordt meer duidelijk over de haalbaarheid en de kosten. Operationeel directeur Michael Kinsbergen zal zich hiermee gaan bezighouden.

Meer supporters
Het aantal toeschouwers bij thuis- en uitwedstrijden van AZ is dit seizoen al behoorlijk gestegen ten opzichte van vorig seizoen, meldt Victoria Alkmaar. De eerste zes thuiswedstrijden trokken tienduizend toeschouwers meer dan vorig seizoen in de eerste zes duels. Het aantal seizoenkaarthouders steeg naar ruim negenduizend.