Ga naar Content
Amsterdam

Medewerker gemeente Amsterdam op het matje na losdraaien fietsventielen bij Stopera

27 november 2018, 07.43 uur
Door: · Foto: Shutterstock

Een medewerker van de gemeente Amsterdam is op het matje geroepen omdat hij bij een onbekend aantal fietsen voor de Stopera het ventiel heeft losgedraaid en meegenomen.

Dat blijkt uit een gesprek op Twitter tussen één van de gedupeerden en het stadsdeel Centrum. 

Op 8 november liet een van de gedupeerden het stadsdeel weten dat hij 'op z'n minst nieuwe ventielen van meneer verwachtte, zodat de fietsen weer in oude staat hersteld kunnen worden'. De fietser meldt verder dat er camerabeelden beschikbaar zijn waaruit blijkt dat het om een medewerker van het stadsdeel gaat, en dat er een online klacht is ingediend.

'Bij vier mensen gebeurd'
Het stadsdeel beloofde de gedupeerde fietser de melding intern uit te zoeken, maar als hij op 18 november nog geen terugkoppeling heeft gehad, trekt hij opnieuw aan de bel. "Beste, dit is bij zeker 4 mensen gebeurd, waarvan 1 hem heeft meegenomen naar de fietswinkel. Daar gaf hij aan dat de fiets van een toerist was, en zei dat hij het bij elke 15e fiets doet die zo staat."

Uit de reactie van het stadsdeel blijkt dat de beschuldiging klopt, en dat de betreffende medewerker inmiddels op de vingers is getikt. "De medewerker is al duidelijk gemaakt dat dit absoluut niet door de beugel kan, het losdraaien van ventielen zou dus verleden tijd moeten zijn." 

'Schade vergoed'
In een laatste tweet bevestigt het stadsdeel dat 'de bewuste medewerker is aangesproken door zijn teamleider. "Naar eigen zeggen heeft de medewerker één keer een ventiel losgedraaid, en heeft hij de schade daarvan vergoed bij de eigenaar van de fiets."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!