Vrouwen VV Alkmaar winnen en naderen verliezend Ajax

23 november 2018, 23.39 uur · Aangepast 24 november 2018, 10.53 uur
Door: · Foto: Twitter VV Alkmaar

VV Alkmaar heeft een makkelijke avond achter de rug. Zonder veel moeite wonnen de voetbalsters met 0-2 van nummer laatst Achilles '29. Met de overwinning naderen de Alkmaarders Ajax op de ranglijst, dat verrassend verloor van PEC Zwolle.

Het duurde veertig minuten voordat het eerste doelpunt viel van VV Alkmaar tegen Achilles '29. Chelsea Kenton kon de bal er in de kluts al liggend in krijgen. Na rust was het Jamie Altelaar die een vrije trap achter doelvrouw Annerens Tijm schoot.

Ajax Vrouwen
In Zwolle moesten de Ajax-vrouwen het opnemen tegen PEC. Alhoewel de eerste kansen voor de Amsterdammers waren, was het Rebecca Doejaaren van de thuisploeg die als eerste scoorde. Ajacied Soraya Verhoeve deed al heel snel wat terug door een voorzet binnen te schieten en daarmee gelijk te maken.

Vlak na rust was het echter Babiche Roof die de Zwollenaren weer op voorsprong zette. Lauri Weijkamp maakte het af, het werd 3-1.

Stand
Door de winstpartij van VV Alkmaar en de nederlaag van Ajax is het spannend geworden in de middenmoot: VV Alkmaar staat nu vijfde met dertien punten, Ajax staat een plek hoger met vijftien punten.