Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

Enorme sluisdeuren in aantocht: "Al komen ze in de nacht aan, ik wil erbij zijn!"

22 november 2018, 15.35 uur · Aangepast 22 november 2018, 15.56 uur

De enorme sluisdeuren voor de nieuwe zeesluis in IJmuiden komen waarschijnlijk rond half december aan in Rotterdam. De verwachting is dat de drie 72 meter hoge constructies een paar dagen later over de Noordzee naar IJmuiden worden gebracht. "Het wordt een magnifiek gezicht, de aankomst van die gevaarten."

Dat zegt Jan Rienstra, omgevingsmanager van Rijkswaterstaat tegen NH Nieuws. "Alleen, wanneer ze precies komen, dat kunnen we niet zeggen. De datum is niet bekend omdat het weersafhankelijk is en het kan ook zo maar midden in de nacht zijn."

Lees ook: Rijkswaterstaat: 'Sluisroute IJmuiden niet heropend vóór medio april 2019'

Trotse IJmuidenaar
Een aantal mensen dat woensdagavond aanwezig was bij een informatiebijeenkomst laat zich niet afschrikken door het tijdstip waarop de deuren arriveren. "Al is het midden in de nacht, ik wil erbij zijn", aldus Frits Korf. "Als IJmuidenaar ben ik trots op dit project. Ik zal er zeker bij zijn."

Via Rotterdam
De deuren komen vanuit Rotterdam ieder apart naar IJmuiden. Die reis neemt ongeveer tien uur in beslag. Het schip met de deuren vaart op dit moment in de Atlantische oceaan ter hoogte van Angola.

De bouw van de Zeesluis in IJmuiden neemt nog tot en met januari 2022 in beslag. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!