Ga naar Content
Gooi

Gedeputeerde teleurgesteld over stoppen fusie: "Wie de vlag uithangt is net een kleuter"

22 november 2018, 13.00 uur · Aangepast 22 november 2018, 13.18 uur
Door: · Foto:

Met tegenzin heeft de Provincie Noord-Holland de fusieprocessen in 't Gooi stopgezet. Gedeputeerde Jack van der Hoek is teleurgesteld. "Dit is geen oplossing, iedereen die de vlag uithangt is net een kleuter die z'n handen voor z'n ogen doet en denkt het probleem is weg."

Er zijn namelijk, in de ogen van de Provincie, nog steeds bestuurskrachtproblemen die opgelost moeten worden. Maar door het nieuwe beleid van minister Ollongren is er minder zeggingskracht door de Provincie om een fusie van bovenaf op te leggen. Van der Hoek legt uit wat dit betekent:

Gedeputeerde: "Minder macht om herindeling van bovenaf op te leggen" - NH Nieuws

De minister vindt het dus belangrijk dat een fusie van onderop, vanuit de inwoners en gemeente, komt. Van der Hoek is daar teleurgesteld over:

Gedeputeerde: "College heeft besluit tot stoppen fusieproces met tegenzin genomen" - NH Nieuws

Van der Hoek legt uit dat ze gefrustreerd zijn, omdat ze al een aantal jaren met deze fusies bezig zijn. "Een voorganger van deze minister nota bene heeft ons gevraagd om iets te doen aan de bestuurskrachtproblemen in de Gooi en Vechtstreek", aldus de gedeputeerde. Daarom heeft de Provincie nu besloten om z'n handen van het proces af te trekken en ze legt de bal neer bij de gemeenten en de minister:

Gedeputeerde: "Waardering voor motivatie voor herindeling is veranderd" - NH Nieuws / Carlijn Kolk

Dit nieuwe beleid heeft ook gevolgen voor toekomstige fusies in de provincie Noord-Holland.

Gedeputeerde: "Beëindigen fusieproces heeft consequenties voor rol van provincie" - NH Nieuws