Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Provincie stopt met herindelingsplannen van Gooise gemeenten

21 november 2018, 12.23 uur · Aangepast 21 november 2018, 12.53 uur · Foto: GroenLinks

De provincie stopt de herindelingsplannen met de Gooise gemeenten. Het gaat dan om enerzijds het samengaan van Huizen, Blaricum en Laren en anderzijds de geplande fusie van de gemeenten Wijdemeren en Hilversum.

In tegenstelling tot wat was verwacht, krijgt de provincie geen grotere rol bij de herindeling. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken medegedeeld met de provincie.

De provincie verwacht dat de fusies op onvoldoende steun van het parlement kunnen rekenen en stopt daarom met de herindeling. Ze vindt dat de gemeenten nu in gesprek moeten met de minister over de vervolgplannen.

Lees ook: Colleges Blaricum en Laren dienen officieel verzoek in: wij willen bij Utrecht

De voorgenomen fusies leidden tot veel discussies in 't Gooi. Blaricum en Laren gaven eerder dit jaar aan liever de samenwerking met de Utrechtse gemeente Eemnes te willen uitbouwen en niet met Huizen te willen fuseren.

Lees ook: Hilversum en Wijdemeren gaan ook op financieel gebied samenwerken

Hilversum maakte gisteren nog bekend dat ze vanaf 1 januari de Wijdemeerse financiële administratie op zich zou nemen. Dit zou een eerste stap naar de fusie zijn. Nu lijken deze plannen dus voorlopig van tafel te zijn geveegd.

? Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!