Ga naar Content
Noord-Holland

Sneeuw! Eerste vlokken gevallen in Noord-Holland ❄️

21 november 2018, 08.10 uur · Aangepast 21 november 2018, 10.13 uur
Door: · Foto: Shutterstock

De eerste sneeuw van deze herfst is een feit. Zoveel als in Overijssel is het bij lange na niet, maar in de Noordkop en West-Friesland zijn vannacht wel degelijk enkele vlokjes gevallen.

"Maar eigenlijk mag het geen naam hebben", tempert weerman Jan Visser het enthousiasme. "Je zag op de radar een mix van regen en sneeuw, maar de hoeveelheden waren zeer gering. Ik heb in ieder geval geen meldingen binnengekregen." De sneeuw die de weerman op de radar zag, was mogelijk al gesmolten toen 'ie de grond bereikte. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Liefhebbers van winters weer moeten nog even geduld hebben, want ook de komende dagen zal er geen sneeuw vallen, zo voorspelt Visser. "Er zou vandaag wel een spatje regen kunnen vallen, maar verder blijft het droog met wat bewolking en zonneschijn."

Lees ook: In Kolhorn zijn ze er klaar voor: natuurijsbaan alvast onder water gezet

Overdag schommelt de temperatuur rond de 5 á 6 graden, 's nachts hikt de temperatuur tegen het vriespunt aan, maar omdat hij er niet onder duikt, is er geen risico op gladheid.  
Omdat er in de nacht van donderdag op vrijdag wel een spatje regen kan vallen, is vrijdagochtend wel voorzichtigheid geboden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!