Ga naar Content

'Krimpend' Den Helder al tien jaar bezig aan grote opknapbeurt

Volgens de prognoses gaat de bevolking in de regio Den Helder op termijn krimpen. Om de stad aantrekkelijk te houden voor de veranderende regio, is daarom tien jaar geleden begonnen met een grote opknapbeurt.

"Destijds was het stadshart heel erg verpauperd", vertelt Ferdinand Vreugenhil, directeur Zeestad. "Toen hebben we de taak gekregen om dat op te knappen. Zo is bijvoorbeeld een oude ketelmakerij omgebouwd tot een nieuwe schouwburg. Op die manier willen we de regiofunctie van Den Helder weer vol zelfvertrouwen innemen."

Lees ook: Den Helder moet weer 'bruisen': alle winkels naar het centrum

En dat valt op bij de inwoners. "Prachtig, kijk maar om je heen. Alle gevels, al het straatwerk, het wordt steeds mooier", vertelt iemand. "Ik vind het tof om te horen dat er veel vernieuwingen worden gedaan", vertelt een ander. 

Jouw Noord-Holland
Dit jaar doorkruisen we in 'Jouw Noord-Holland' de provincie op zoek naar duurzame initiatieven en innovaties. Deze maand is het thema 'Sterke kernen, sterke regio'. Met nieuwsverhalen en video's op onze online platformen, radio en tv staat NH Nieuws een week lang volledig in het teken van dit thema. Bekijk hier alle verhalen over 'Sterke kernen, sterke regio'.

Foto: JouwNH