Noordkop & Texel

Laurenskerk in Kolhorn heeft belangrijke buurtfunctie: "Zelfs de kapper zit hier"

21 november 2018, 11.10 uur · Aangepast 22 november 2018, 15.56 uur

JouwNH

KOLHORN - In het voormalige vissersdorpje Kolhorn is niet veel meer te beleven. Vroeger stonden er in het 840 bewoners tellende dorp meer winkels en ook een café, maar die zijn nu gesloten. De Laurenskerk heeft daarentegen een tweede leven gekregen en dient nu als multifunctioneel dorpshuis.

De kerk is opgeknapt en is nu een belangrijke plek voor de bewoners om samen te komen. Van een kapper tot klaverjasavonden: er wordt van alles georganiseerd in de kerk. Willem Messcheart, voorzitter van de Laurenskerk, is trots op het resultaat.

Lees ook: Einde restauratie kerk startsein voor jubileum 600-jarig bestaan Kolhorn: "We zijn apetrots"

"Zelfs de kapper zit hier", vertelt hij. "En we gaan nog vilt uitrollen over de koude grafstenen, zodat hier de yoga op muziek komt."

Jouw Noord-Holland
Dit jaar doorkruisen we in 'Jouw Noord-Holland' de provincie op zoek naar duurzame initiatieven en innovaties. Deze maand is het thema 'Sterke kernen, sterke regio'. Met nieuwsverhalen en video's op onze online platformen, radio en tv staat NH Nieuws een week lang volledig in het teken van dit thema. Bekijk hier alle verhalen over 'Sterke kernen, sterke regio'.