Ruime zege Nederlandse hockeyers, Pruyser trefzeker

19 november 2018, 20.25 uur · Aangepast 19 november 2018, 20.37 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Bart Scheulderman

De Nederlandse hockeymannen hebben de laatste oefenwedstrijd voorafgaand van het wereldkampioenschap ruim gewonnen. Op het veld van Hurley werd er met 7-1 afgerekend met Ierland.

Voor de rust was alleen Amsterdam-speler Mirco Pruyser trefzeker met een intikker. Na de rust ging het echter sneller met de doelpunten. Jeroen Hertzberger maakte al snel de 2-0 en vervolgens maakte Ierland de aansluitingstreffer. Ze konden niet lang genieten van dat doelpunt, want Seve van Ass tekende al snel voor de 3-1 en zette de marge weer op twee doelpunten.

In de allerlaatste seconde van het derde kwart maakte Mink van der Weerden uit een strafcorner de 4-1, waarna opnieuw Pruyser na een assist van zijn ploeggenoot Billy Bakker de 5-1 voor zijn rekening nam. Nadat ook Van der Weerden zijn tweede van de avond maakte, zorgde Hertzberger via een uithaal voor het slotakkoord: 7-1.

WK
Door deze ruime overwinning tankte de Nederlandse ploeg vertrouwen voor het WK, dat 1 december start voor Oranje. Die dag is Maleisië de tegenstander. Vervolgens spelen ze ook nog tegen Duitsland en Pakistan.