Start van hoofdcontent

Haarlemmermeer

NL
V

Eerste paal de grond in voor nieuw dorpshuis Zwanenburg: "Hartstikke geweldig!"

19 november 2018, 19.59 uur

In Zwanenburg is vanmiddag eindelijk de eerste paal geslagen van het nieuwe dorpshuis. Een lang gekoesterde wens van veel inwoners.

"Hartstikke geweldig!" zegt een bewoner. "Het had alleen veel sneller kunnen gebeuren." Door bezwaarmakers en fouten in de procedure hebben Zwanenburgers inderdaad lang moeten wachten op de bouw: maar liefst tien jaar. 

Lees ook: Hoe drie bewoners het nieuwe dorpshuis van Zwanenburg tegenhouden

Het nieuwe dorpshuis moet het kloppend hart van Zwanenburg worden. Het gebouw krijgt veel verschillende functies. Naast een ontmoetingsplek voor de bewoners krijgt het een bibliotheek, sporthal, bar, verschillende activiteitenruimten en een dorpsplein. "Daar zijn we echt heel erg trots op!" aldus wethouder Adam Elzakalai. 

'Van deze tijd'
Volgens wethouder Marjolein Steffens-Van de Water is een dorpshuis absoluut nog iets van deze tijd. "Ze worden steeds beter bezocht, mensen vinden steeds meer manieren om met elkaar in gesprek te komen, elkaar te ontmoeten."

Begin 2020 moet het nieuwe dorpshuis klaar zijn.

☑️ Haarlemmermeer Kiest! 
Op 21 november gaan de inwoners van Haarlemmermeer en Haarlemmerliede & Spaarnwoude naar de stembus voor een nieuwe gemeenteraad. Volg al het laatste nieuws rond deze verkiezingen op onze speciale themapagina.