Ga naar Content
Alkmaar

Bende aangehouden na meerdere winkeldiefstallen in centrum Alkmaar

18 november 2018, 09.53 uur · Aangepast 18 november 2018, 11.20 uur
Door: · Foto: Shutterstock

Na zes winkeldiefstallen in het centrum van Alkmaar heeft de politie gistermiddag zes personen aangehouden. Het gaat om drie vrouwen van 22, 33 em 36 jaar oud en drie mannen van 29, 42 en 43 jaar oud.

Winkelpersoneel van een winkel aan de Achterstraat schakelde rond 14.00 uur de politie in toen zij een man betrapte die een jas wilde stelen. 

De betrapte man, en twee andere mannen die met hem mee waren, werden tegenhouden. Toen de politie kwam, konden zij geen gestolen spullen vinden bij het drietal. Wel wist winkelpersoneel te vertellen dat de drie mannen, samen met drie vrouwen, kind aan huis zijn bij de winkel.

Wagen vol
De politie besloot een kijkje te willen nemen bij de auto van het drietal. Daar, aan de Noorderkade, trof de politie de drie vrouwelijke handlangers aan. Zij deden snel de auto dicht en wilde op de vlucht slaan, maar de politie greep snel in. 

Lees ook: Croissantjesdief (16) diep door het stof: 'trakteert' politie van eigen zakgeld

De auto werd geopend en een grote hoeveelheid aan gestolen kledingstukken uit meerdere winkels werd geopenbaard. De zeskoppige dievenbende werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!