Ga naar Content

120 huizen uren zonder water door gesprongen leiding: "Met emmer naar de wc"

Bewoners van de Kolhornseweg in Hilversum en omliggende straten hebben urenlang zonder water gezeten vanwege een gesprongen leiding. Door de kracht van het vrijgekomen water ontstond ook een groot gat in de weg.

"Ik hoorde een hoop kabaal buiten. Ik zag veel politie die de straat had afgezet en heel veel water", zegt een omwnende tegen NH Nieuws. Vanochtend vroeg moesten medewerkers van waterleidingbedrijf Vitens de hoofdkraan dichtdraaien.

Verjaardag
Daardoor kwamen 120 huishoudens enkele uren zonder water te zitten. Dat leek extra gevolgen te hebben voor Hilde Terpstra: "Er komen 24 mensen langs voor mijn verjaardag. Dus ik ben bang dat ik ze met een emmertje naar de wc moet sturen."

Aanvankelijk leek het erop dat het tot minstens 19.00 uur 's avonds zou duren totdat de leiding gerepareerd was. Het vervangen van een deel van de leiding ging echter voorspoediger dan verwacht.

Lees ook: Gesprongen waterleiding zorgt voor sinkhole in Hilversum

Rond 14.30 uur was het probleem verholpen. "Het feestje kan doorgaan! Iedereen kan naar het toilet en iedereen kan zijn handen wassen", zegt een opgeluchte Hilde.

De waterleiding was waarschijnlijk gesprongen, omdat een eerdere reparatie op precies dezelfde plek niet goed was uitgevoerd.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: