Ga naar Content
West-Friesland

Pro-Piet actiegroep "Cultureel Erfgoed Hoorn" komt toch niet demonstreren

16 november 2018, 14.15 uur · Aangepast 16 november 2018, 14.32 uur
Door: · Foto: ANP

Er is net bekend geworden dat pro-Piet actiegroep Cultureel Erfgoed Hoorn zich heeft afgemeld. Dit laat woordvoerder Marieke van Leeuwen aan NH Nieuws weten.

De landelijke actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOPZ) heeft zich helemaal niet aangemeld bij de gemeente om actie te voeren. Hiermee valt het belang weg voor het Cultureel Erfgoed Hoorn, zij wilden de actiegroep tegenhouden met een ludieke actie. Het doel van Erfgoed was "kwaadwillige elementen weren, die KOPZ zou brengen." 

Lees ook: Zwarte Piet-demonstraties in Hoorn niet in haven, maar op vaste plek

De pro-Piet actiegroep wilde niet als demonstranten aanwezig zijn. Als ze achter een hek moesten staan, zijn ze dat wel. Ze vinden zichzelf namelijk geen demonstranten. 

De anti-Zwarte Piet groep, Movement of Colour, zal wel aanwezig zijn bij de intocht. Zij krijgen een plek op het Dal. Daar zullen zij staan met een spandoek en buttons. Er worden slechts tien tot vijftien demonstranten verwacht.

Lees ook: 'Welkomstcomité Zwarte Piet Hoorn' houdt tegendemonstratie tijdens intocht

De gemeente heeft er vertrouwen in dat de demonstraties rustig zullen verlopen. "We zijn ervan overtuigd dat er vreedzaam zal worden gedemonstreerd en er niet wordt geschreeuwd", aldus van Leeuwen. Verder geeft ze aan dat de gemeente Hoorn 'zero-tolerance' heeft als het gaat om mensen die de boel verstoren. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!