Ga naar Content
Haarlem

Fietssnelweg tussen Haarlem en IJmuiden krijgt groen licht

16 november 2018, 11.20 uur · Aangepast 16 november 2018, 12.21 uur
Door: Geja Sikma · Foto: Shutterstock

De Haarlemse gemeenteraad is positief over de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de westelijke randweg, om een snelle fietsroute tussen Haarlem en IJmuiden te realiseren. Dat bleek gisteravond tijdens de commissie Beheer.

De snelle route moet aan de westelijke kant van de Randweg gerealiseerd worden. Daarvoor wordt een aantal fietspaden verbeterd. Maar tussen de kruising met de Jan Gijzenkade en de Hoofdstraat in Santpoort-Zuid er helemaal nog geen fietspad. 

Haarlem is bereid grond aan te kopen om op redelijke afstand van de autoweg een vrijliggend fietspad aan te leggen, die dan wel met bomen beplant moet worden volgens meerder politieke partijen. 

Fietsbrug
De Fietsersbond is blij met de plannen, maar stelt nog wel voor om ter hoogte van het Sterrencollege in Haarlem een fietsbrug te realiseren, waardoor fietsers sneller aan de stadse kant van de Randweg kunnen komen. 

De ChristenUnie blijft bezorgd over de fietsers uit Velserbroek. Zij hebben volgens raadslid Frank Visser geen baat bij de snelle fietsroute en moeten dus nog steeds de gevaarlijke kruispunten bij het Delftplein in Haarlem-Noord oversteken.