Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

Asbest vrijgekomen bij zeer grote brand in Purmerend

16 november 2018, 08.40 uur · Aangepast 16 november 2018, 11.09 uur · Foto: Inter Visual Studio / Stefan Roode

In een voormalige basisschool aan het Karekietpark in Purmerend heeft een zeer grote brand gewoed. Daar is asbest bij vrijgekomen. Omwonenden wordt geadviseerd om hun ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te zetten.

Die boodschap is via een NL Alert verspreid en geldt voor de omgeving Karekietpark richting de Beemster. De Veiligheidsregio laat weten dat de asbest in het pand is gevonden en niet buiten het afgezette terrein.

Het sein 'brand meester' is iets na 10.00 uur gegeven. Het gebouw, dat al op de slooplijst stond, werd gecontroleerd afgebrand. De brandweer is aan het nablussen en het pand wordt door een machine neergehaald: 

Het afgebrande pand in Purmerend wordt gesloopt - NH Nieuws


De brandweer was met flink wat voertuigen aanwezig om het vuur te bestrijden. Op beelden is te zien dat de vlammen hoog uit het gebouw sloegen en dat er flink wat rookontwikkeling was. De Veiligheidsregio riep omstanders dan ook op om uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten. 

De vlammen sloegen hoog uit het dak en er kwam veel rook vrij: 

Asbest vrijgekomen bij zeer grote brand in Purmerend - Inter Visual Studio / Stefan Roode

'Asbest-lint'
De omliggende woningen zijn niet ontruimd. Wel is de omgeving afgezet met een 'verboden toegang asbest'-lint. 

Er waren geen personen aanwezig in het pand, dat vroeger een basisschool was. De schade zou aanzienlijk zijn. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!