Amsterdam

Vrouw meters meegesleurd en achtergelaten door taxi

15 november 2018, 20.53 uur

AMSTERDAM - (AT5) Een taxiritje in Amsterdam liep vorige week dramatisch af. Een 42-jarige vrouw werd door de taxi meegesleurd en gewond achtergelaten op de Admiraal de Ruijterweg.

De vrouw nam de taxi bij het Centraal Station richting Amsterdam-West. Tijdens de rit kreeg ze een woordenwisseling met de chauffeur. Het ging om een bonnetje dat ze wilde hebben van de taxirit. De taxi stond tussen de Bos en Lommerweg en de Reinaert de Vosstraat toen de vrouw wilde uitstappen. Het portier was al geopend, toen de chauffeur vol gas gaf. De vrouw werd meters meegesleurd. De vrouw bleef gewond achter. 

De taxichauffeur is er vandoor gegaan en heeft haar op de weg laten liggen. Omstanders zijn te hulp geschoten en hebben 112 gebeld. De vrouw heeft meerdere kneuzingen, schaafwonden en andere verwondingen.

Kenmerken dader
De recherche doet onderzoek naar wie de dader is. Het gaat om een man van zo'n 20 jaar oud met donkere ogen en een lichte huidskleur. De man sprak Engels met een Nederlands accent. Hij was tussen de 1.70 en 1.80 meter.